This is a blog intented to exhibit some of my sketches, my drawings and my view of life. It is not a selected work, it is a process, so you will mature with me along the way.

Αυτό το μπλογκ προορίζεται να παρουσιάσει μερικά από τα σχέδιά μου, τα σκίτσα μου και την οπτική γωνία που βλέπω τη ζωή. Δεν είναι επιλεγμένη δουλειά μου, είναι μια προοδευτική διαδικασία, έτσι που και εσείς θα ωριμάζετε μαζί μου στην πορεία

Η πρώτη γραμμή

Η πρώτη γραμμή είναι πάντα ένα πρόβλημα, είναι η στιγμή που αρχίζεις να βάζεις τον εαυτό σου στο χαρτί, καταθέτοντας το είναι σου εκείνη τη στιγμή.
Ακολουθεί μια μάχη σκληρή με τη λευκή επιφάνεια, πουπρέπει να την κυριεύσεις, να τη δουλέψεις, να την πλάσεις, να την κάνεις να πάρει μορφή.
Το λευκό σου επιτίθεται, σε προκαλεί. Σε αμφισβητεί και σε παγώνει. Δε θέλει να υποταχθεί.
Αυτός είναι ο φόβος του κενού. Για αυτό η πρώτη γραμμή είναι πάντα ένα θέμα.

2 comments:

Anonymous said...

Ζούμε σε ένα κόσμο αλλαγών που διεξάγονται ραγδαία, με ταχύτητες που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί. Όσο και αν δεν θέλουμε να είμαστε απαισιόδοξοι, τα διατροφικά σκάνδαλα, η έξαρση της απάτης και της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών των προϊόντων, μας οδηγούνε σε ένα πάντα συμπέρασμα. Ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου έχει εξαφανιστεί πλέον πλήρως κάθε ίχνος φιλότιμου, τιμής και αξιοπρέπειας. Μέσα σε αυτόν τον ωχετό από διεφθαρμένες αξίες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε με τον μόνο τρόπο που ξέρουμε. Ο καιρός είναι δύσκολος για τους πρίγκηπες αλλά ο μικρός πρίγκηπας δεν είναι κάτι απλό. Είναι το παραμύθι των παραμυθιών, είναι το μεγαλύτερο ερωτηματικό που μπορεί να θέσει ένα παιδί στον κόσμο των "μεγάλων". Είναι η ολοκληρωτική αμφισβήτηση ενός συστήματος ιδεών και αντιλήψεων. Πολύ σπάνια προσπάθειες όπως αυτή εδώ συναντιούνται σε αυτόν τον πεζό και ρηχό κόσμο. Πολύ σπάνια συναντάει κανείς την ιδεολογία, την Ανατολή, την Δυτική Σκέψη, τον Πόλεμο και την Τέχνη, την αγάπη, το όραμα, την ελπίδα και πολλά άλλα, όλα μαζί συγχωνεμένα σε μία φύση, σε ένα μάτσο γραμμές που στην αρχή φαίνονται σαν μια μουτζούρα, αλλά στο τέλος η εξέλιξη προκύπτει διαφορετική, ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ζούμε σε ένα αχανές, απέραντο, αβέβαιο σύμπαν αλλά ένα είναι το απολύτως σίγουρο. Για να το κατανοήσουμε πρέπει να καταφύγουμε στην δύναμη της διαίσθησης, του έρωτα, την σοφίας όπως αυτή προκύπτει από την εμπειρία. Συνέχισε την καλή δουλειά, γιατί τίποτα δεν χάνεται. Όλα ξαναγυρνάνε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αλλάζοντας μορφή ή ενέργεια, παραμένοντας ουσιαστικά το ίδιο και το αυτό. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος που οι τροχιές μας είναι τόσο όμοιες και εύχομαι όπως συναντήθηκαν στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον να συνεχίσουν να τέμνονται, γιατί από κάθε τομή προκύπτει κάτι καλό.

Anonymous said...

"otan blepeis ton kamba leyko mprosta soy den prepei na ton fwbitheis,prepei na ton skiseis, na ton kaneis na se fobithei,alliws to exases to paixnidi".etsi einai..i prwti grammi einai diskoli alla meta prepei na ton kirieyseys.....